EVDE OTURDUĞUNUZ YERDEN PARA KAZANMANIZ İÇİN 4 YÖNTEM

, , No Comments
Merhabalar!

Günümüzde herkesin paraya ihtiyacı var değil mi? Hem eğer full-time bir işiniz varsa ek gelir kazanmanızı, hem de eğer çalışmıyorsanız elinize para geçmesini sağlayacak birkaç öneride bulunacağım bugün sizlere. Ancak bu önerileri kolay para kazanma olarak algılamanızı istemiyorum, çünkü kolay para kazanmak diye bir şey ne yazık ki yok. Evden de çalışsanız, para kazanmak için mutlaka emek harcamak gerekiyor. Kolay para kazanma ile ilgili yazılara da kapılmamanızı, gerçekliğinin olmadığını söyleyerek yazıma başlıyorum.





1. Blog Yazmak, Youtube Videosu Çekmek (Adsense)

Bunu zaten bilmeyen yoktur ama bahsetmeden geçmek olmaz. İnanın, bu bloga bir tane yazı yazmak bile günlük hayatımda o kadar zor oluyor ki. Kendi iş hayatımdaki işler zaten tepeleme dolmuşken, kendime ait zamanda da burada birşeyler üretmek ciddi bir fedakarlık oluyor. ''Amaaan, oturduğun yerden yazarsın ne olacak'' değil yani durum. Ancak daha genç arkadaşlarımız için, mesela yaz tatillerinde veya şubat tatillerinde üzerine eğilebileceği bir durum olabilir video çekmek ya da blog yazmak. Ancak tabi ki içerik üretmek için içeriğini ürettiğiniz konuyla ilgili de bilgili olmanız gerekmektedir. Bir yandan aklınızın sürekli ''ilgi çekici, yararlı ne üretebilirim''le meşgul olması gerekmektedir. Dediğim gibi, söylendiği gibi, ağızdan çıktığı gibi kolay bir iş değil. Ancak neden başlayıp denemeyesiniz ki? :) Sınıflarımızda da yok mudur, bazılarımız akşam eve gitmez sokakta futbol oynar, gezer dolaşır, daha aktiftir. Bazılarımız eve gider, günlük tutar, yazı yazar. Herkesin sevdiği şey başkadır. Bu blog yazmayı ya da Youtube'a içerik üretmeyi de böyle görüyorum ben. Bundan zevk alan bir yapınız varsa, bence hemen şimdi denemelisiniz!

2.Makale Yazarlığı Yapmak

https://www.icerikbulutu.com/ gibi sitelerde, uzmanlığınız olan konularda makaleler yazıp gelir elde edebiliyorsunuz. www.kariyer.net'te sürekli ilanları oluyor ancak Kariyer.net üzerinden başvurunca kendi websiteleri üzerinden yazarlık başvurusu yapmanızı söylüyorlar (Tecrübe edilmiştir.) Başvurunuzu kendi websiteleri üzerinden yapıyorsunuz ve yazarlığınız kabul edilirse, makale yazarak anında para kazanmaya başlıyorsunuz. Bir günde ne kadar çok zaman ayırıp ne kadar çok makale yazabilirseniz geliriniz de ona göre artacaktır. Hiç fena bir yöntem değil, ne dersiniz? :)




3. Online Tercüme Yapmak

Bunu da iki alt başlığa indirmek istiyorum, film ve dizilere türkçe altyazı hazırlayan siteler ara ara çevirmen/tercümanlar işe alıyor ve evinizden dizi/film altyazısı çevirileri yapabiliyorsunuz. Bunları takip edebilirsiniz. Bir de evde oturduğunuz yerde/isterseniz yatağınızda isterseniz koltukta bir yandan kahvenizi içerken tercüme yapabildiğiniz siteler bulunuyor. Size makale/yazı gönderiyorlar ve siz onu çeviriyorsunuz.

Tabi bu online tercüme yapma maddesinde en önemli koşul, ana diliniz dışında en az 1 dil daha bilmeniz şart! :)

4. Freelance İş Almak

Uzmanlığınız olan konuda dışarıdan iş alabilirsiniz. Gerek forum sitelerine mail adresini bırakarak, gerek iş alabileceğinizi düşündüğünüz firmalara kendiniz mail atarak dışarıdan iş alabilir ve kendinize ait olan vaktinizi bu işlerle geçirebilirsiniz. Freelance iş alırken, ödeme konusunda güvenebileceğiniz kişi ve firmalarla çalışmak çok önemlidir. En baştan sözleşme vb. bir takım belgelerle kendinizi sağlama almanız ya da en azından görüşmeleri yazılı olması adına maille yapmanız hem sizin için hem de karşı taraf için daha güvenli olacaktır.

Bol kazançlı günleriniz olsun. Sevgiler!






0 yorum:

Yorum Gönder