EKİM 2018 DİZİ ÖNERİSİ 2: YOUNG SHELDON

, , No Comments
Herkese merhabalar!


The Big Bang Theory'deki Sheldon Cooper'ı The Big Bang izlemeyenler bile tanıyordur sanırım. Birçok hareketi Caps olmuştur, 9gag vb. sayfalarda karşımıza sıkça çıkar. Mesela Caps deyince bir görsel aklıma geliyor ilk olarak. O da bu :)


Efenim bu karakter son on senenin belki en başarılı dizi karakteridir, bu rolü canlandıran Jim Parsons birçok kez Emmy kazandı bu rolle. Hatta her bölümden dudak uçuklatan bir ücret alıyor. 20dakikalık bölümler halinde yayınlanan dizinin her bölümünden 1'er milyon dolar alıyor! 

Tabiiii, bu yetmemiş olacak ki Sheldon karakterinin etinden sütünden biraz daha yararlanmaya karar vermiş (ki hiç şikayetçi değilim) ve Sheldon Cooper'ın çocukluk döneminin anlatıldığı Young Sheldon dizisini 2017'de yayınlamaya çekmeye başladı. (Yapımcılarından birisi kendisi de.)

Young Sheldon'daki oyuncuların hepsi cuk oturmuş. Küçük Sheldon'ı canlandıran oyuncu mükemmel, küçük Sheldon'ın annesini oynayan oyuncu da, büyük Sheldon'ın annesini oynayan oyuncunun gerçek hayattaki kızı:) Bu tarz tatlı detaylar da insanın hoşuna gidiyor. 

Dizi çok çok çok tatlıı ve acil izlemelisiniz! Sheldon Cooper'ın aile ve okul yaşantısı üzerinde duruluyor. Ama bunları geçiyorum, değinmek istediğim detaylara giriyorum.

Young Sheldon'da Sheldon'ın ikiz kız kardeşi, abisi, babası ve Vietnamlı en yakın arkadaşı ön plandayken, Young Sheldon başladığında çoktan 10 sezonu devirmiş olan The Big Bang Theory'de bu karakterlerden neredeyse hiç bahsedilmemiş olması büyük bir handikap. The Big Bang'te Sheldon'ın ikiz kız kardeşi 1-2 bölümde çıkmıştı, hadi neyse.  Ama abisi ve en yakın arkadaşından asla bahsedilmemişti. Bu konuyu onlar da fark etmiş olacak ki, The Big Bang Theory'de son 2 sezondur Sheldon'ın abisine ve Vietnamlı en yakın arkadaşa değinmeye ve rol vermeye başladılar. Tabi biraz eğreti duruyor, zorlama duruyor. 11 sezondur görünmeyen eski en yakın arkadaş, sonunda 12.sezonda ortaya çıkıyor vs. 

Young Sheldon kendi başına büyük Sheldon'dan bağımsız olarak harika bir dizi. Ama Young Sheldon'ı çekmeye başlayarak The Big Bang Theory'nin akışını bozmak durumunda kaldılar, o sevimsiz. 

Young Sheldon dizisinde Texas şivesi konuşuluyor çünkü  Sheldon'ın Texas'lı ve dolayısıyla çocukluğu Texas'ta geçiyor. Bu birçok kişiyi inanılmaz rahatsız ediyormuş, hatta diziyi izleyememe noktasına gelmiş insanlar. Beni hiç rahatsız etmedi, bilakis hoşuma gidiyor diyebilirim :) Ama riskli bir tercih tabi şive. Herkes farklı düşünebilir.

The Big Bang Theory bu sezon bitiyor, buna neden olan kişi de Sheldon'ı oynayan Jim Parsons. Artık farklı rollerde oynamak istediğini söylemiş. The Big Bang'le birlikte Young Sheldon'ın biteceğini sanmıyorum çünkü daha 2.sezonda. Aynı zamanda Young Sheldon'ın yapımcılığını da yapan Jim Parsons bu diziyle ilgili ne karar verecek zamanla göreceğiz.

Sevgiler!






0 yorum:

Yorum Gönder