SİVİLCEDEN KURTULMANIZI SAĞLAYACAK 5 BASİT YÖNTEM

, , No Comments
Merhabalar!

Hayatınızda yapacağınız 5 küçük değişiklikle sivilce problemini nasıl yok edeceğinizden/ azaltacağınızdan bahsedeceğim. Benim senelerdir deneyerek işe yaradığından emin olduğum bu yöntemler, umarım sizin de işinize yarar!

           YASTIK KILIFLARINI HAFTADA 2 KERE DEĞİŞTİR.

Düzenli yastık kılıfı değişimi çok önemlidir. Her gün günde 8 saat yüzünüzü değdirdiğinizi varsayarak, yastık kılıfı değiştirmenin sivilce oluşumunda ne kadar fark yaratabileceğinizi göreceksiniz. Özellikle saç bakım yağları sürüp yatma alışkanlığınız varsa, daha da sık değiştirmenizi tavsiye ederim. Saçlardan yastığa geçen yağ, yüzünüze de bulaşacak ve sivilceye sebep olacaktır.

          CEP TELEFONU EKRANINI HER GÜN SİL.

Cep telefonlarımız, en çok mikrobun bulunduğu yerdir. Yapılan araştırmalarda, tuvaletlerden daha fazla mikrop bulunduğu söylenen cep telefonlarımız, yüzümüze direk temas eden aygıtlardır. İstisnasız her gün cep telefonu ekranınızı temizlerseniz yanak bölgesindeki sivilcelerde azalma gözlemlersiniz.

          ASLA MAKYAJLA UYUMA.

Yatmadan önce ne olursa olsun makyajı silmeden yatmamak gerekiyor. Hatta bana kalırsa, eve gelindiği ilk an makyaj ciltten çıkarılmalı, cilt gün içinde mümkün olduğunca az makyaja maruz kalmalıdır.

        CİLDİNE UYGUN OLMAYAN FONDÖTEN/CİLT BAKIM ÜRÜNÜ KULLANMA.

Her cilt tipine uygun farklı ürünler bulunmaktadır. Ürün alışverişi yaparken üstünde yazan ibarelere dikkat etmek gerekmektedir. Üzerinde akneye meyilli/yağlı cilt kullanımına uygun yazan ürünleri tercih etmek gerekmektedir. Örneğin fondöten seçiminde mat bitişli ve pudralı fondötenler tercih etmek gerekmektedir. BB Krem vb. ürünler yağlı ciltler için çok da uygun değildir ve sivilce yapabilir.

          SU İÇ.

Su içmek cildinizde inanılmaz fark yaratan bir unsurdur. Aslında sadece su içmek değil, tüm yiyecek& içecek düzeninizi yeniden yapılandırmak en faydalıdır, çünkü unutmayın: Ne yiyorsanız o'sunuz! 
Kahve&çay&gazlı içecek tüketimini azaltıp su tüketimini arttırmak cildinizde çok kısa bir sürede gözle görülür bir fark yaratacaktır. Sadece akneyi önlemek amacıyla değil, cildin nem ihtiyacı ve kırışıklıklara da iyi gelen suyu düzenli bir şekilde tüketecek alışkanlığı edinmelisiniz.

Umarım yazı işinize yarar.

Yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder